söndag 10 februari 2008

Skridskoarena i Vidingsjö

Vintern dröjer. Inga isar i sikte och norr över har det varit snö som nu stöper. Vi behöver en konstrusen bana för att dämpa abstinensen. Så på uppdrag av ordföranden i LLK har jag funderat vidare på en anläggning i Vidingsjö för alla skenor

Kommunens tjänstemän påstår nämligen att en anläggning med både bandyplan och rundbana inte får plats i Vidingsjö. Uppdraget är att överbevisa detta.

Den skissade blå ytan är en bandyplan omgiven av en 400 m rundbana. Yttermåtten är 190 x 73 m. Så visst får den plats. Nu verkar det dock vara så att det viktigaste i detta projekt egentligen inte är att flytta bandyplanen. Nej, mycket tyder på att det handlar om att få till en ishockeyrink till. Idrott i Linköping stavas ju LHC och inget annat. Egentligen. Eller?

Men inte heller detta är något problem. Jag har lagt in hockeyrinken norr om skridskoarenan och det ser rimligt ut tycker jag.

Ett stakt skäl för att bygga tak över bandyplanen lär vara minskat energibehov (utöver den förlängning av säsongen som det innebär). Det är säkert riktigt. I samma anda borde man resonera om en simhall istället för en hockeyrink som komplement. Värmen från kylaggregaten skulle kunna värma vattnet i simbasängen, det är ungefär vad denna lågvärdiga spillvärme duger till.

Ett av skälen för flytten av Bandyplanen är att sprida isytorna till fler delar av staden. Det borde väl också gälla simhallar kan man tycka? Ännu bättre spridning åstadkommer man om man lägger hockeyrinken i något av Vikingstad, Lambohov, Ryd, Skäggetorp eller Linghem.

Länkar:
Wikipedia: bandyhall
Svenska Bandyförbundet: Om hallar

Inga kommentarer: