söndag 18 november 2007

Motionsrunda

M ringde idag och ville testa isen på Rosenkällasjön igen. Huvudsyftet var att motionera för att få ett skäl att basta. Gott nog tycker jag som sällan tackar nej till bastu.

Vi var nog rätt tveksamma till att det skulle gå efter dagens blidväder. Men vi blev överraskade av att isytan inte var särskild mjuk; det ska vi sannolikt tacka den klara himlen och utstrålningen för. Däremot var bärigheten tveksam. Efter ett par varv verkade isen utmattad och vi bytte till joggingskorna och löparspåret.

Dock hann vi konstatera att det som vanligt på isar nära bebyggelse kommer ut stenar, grenar, flaskor och annat på isen. Detta är ett otyg. Ska man testa om isen håller göres det bäst med en stadig gren (eller ännu hellre ispik) som man stöter i isen från kanten. Om man nu måste kasta ut något på isen (och det måste man ibland - det vet vi alla som har barn - och dessutom är ljudeffekten rätt härlig - se videon nedan!) är det is man ska kasta ut. Stampa loss några flak i kanten och kasta ut. Att tävla vem som kommer längst brukar vara skoj.


Inga kommentarer: