fredag 4 januari 2008

Ny is på nyåret

Så fantastisk nyis kan man inte tala om så här långt på det nya året, men några försiktiga framsteg har dock skett. Flera mindre sjöar inte allt för långt från Linköping hade is idag. Inte av bästa kvalité utan stöp- eller snöis men kanske kan det vara åkbart på söndag.

Kommunens gubbar har nu äntligen ägnat sig lite åt isbanan vid skoan. Deras insats var dock tveksam; de fick inte bort allt gräs men en del av asfalten. Det hade nog varit bättre att göra det för hand. Hur som helst har vi börjat spola och har nu ett islager med lite hål och knaggligheter. Men det är nog inte sämre än att det går att testa imorgon, lördag. I Slaka har man inte börjat spola utan satsar på att bygga lite tjäle i backen först. Undrar vilken strategi som är vinnande.

Diskussionerna om en rundbana för hastighetsåkning fortsätter. LLK:s ordförande Anders Norr har lagt ned ett jättejobb och fått stöttning från Svenska Skridskoförbundet, läs brevet här. Frågan är om vi lyckas påverka tjänstemän och politiker att ändra sina idéer. Kultur- och fritidsnämndens närmaste möten är 24 jan och 21 feb (ännu inte publicerat på www.linkoping.se) kl 13:00 i Verdesalen. Det vore intressant och gå dit och lyssna. Jag tror att jag personligen ska kontakta någon politiker för att höra hur de tänker. Lämpligen någon av: Bo Jacobsson (kd), Elmer Jansson (m), Ranko Simic (s) eller Bengt Thunholm (s) som samtliga är med i något så märkligt som "Fokusgrupp 2" vilket tydligen i klartext betyder "Idrotts- och motionsanläggningar, tempererade bad samt föreningsstöd".

1 kommentar:

Anonym sa...

Lycka till med den väl underbyggda lobbyn för konsfrusen bana i Linköping. Brevet från Skridskoförbundet borde väga tungt som argument.
Här i Eskilstuna tränar vi långfärdsskridsko tillsamman med hastighetsåkare på konsfrusen bana som också är banyplan.
/Tord
Eskilstuna