tisdag 29 januari 2008

Rundbanan debatteras i kommunfullmäktige

Idag debatteras rundbana för skridskoåkning i kommunfullmäktige, följ det live här. Som punkt 13 på dagordningen tas det medborgarförslag upp som LLK:s ordförande Anders Norr lämnat in. Tyvärr saknas medborgarförslaget bland handlingarna på kommunens webbplats men förslag till beslut är:
"Kommunstyrelsens föreslår att kommunfullmäktige beslutar att överlåta åt kultur-och fritidsnämnden att besluta om att planera in en rundbana kring nya bandybanan för långfärdsskridskoåkning."
Hoppas att kommunfullmäktige inser att det handlar om att skapa en vinteranläggning för i första hand allmänheten. På sommaren finns det gått om anläggningar (bad, elljusspår, fotbollsplaner mm) men vintertid har inte Linköping så många alternativ. Jag kommer bara tänka på badhuset som är riktigt offentligt, kanske ska man räkna in bowling-, badminton och tennisbanor också men för vinteridrott finns det bara strötider på bandyplan och hockeyrinkar för allmänheten. (Ok, de få dagar det är mycket snö finns det faktiskt skidspår i Vidingsjö.)

Måste allt runt idrott vara så extremt tävlingsinriktat? Utrymmet för att motionera för att det är kul och att man mår bra av det är begränsat. Fram för mer fri lek!

Inga kommentarer: